Δικαστική απόφαση – δικαίωση - Απόφαση για εργαζόμενους προγράμματος stage στο Δήμο Μεγαλόπολης, Αρκαδίας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Τριπόλεως σε απόφαση του επί τακτικής αγωγής δικαίωσε συμβασιούχους εργαζόμενους με προγράμματα stage στο ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ- Πληρεξούσιοι Δικηγόροι εργαζομένων: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ (Δικηγόρος Εργατολόγος) – Αθηνών και ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΟΣ Τρίπολης.
Το Δικαστήριο στην απόφασή του δέχθηκε ότι:
  οι ενάγοντες εργαζόντουσαν στο πλαίσιο προγράμματος stage στο Δήμο Μεγαλόπολης, Αρκαδίας και, παρά το γεγονός ότι η σύμβασή τους είχαν καταρτιστεί ως σύμβαση μαθητείας (stage), το δικαστήριο, εξετάζοντας τα πραγματικά περιστατικά και κάνοντας χρήση της αρμοδιότητάς του για τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι οι ενάγοντες συνδέονται με τον εναγόμενο ΟΤΑ με την επωνυμία «Δήμος Μεγαλόπολης» με σύμβαση Εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τον εναγόμενο ΔΗΜΟ να επαναπροσλάβει τους  ενάγοντες, να αποδέχεται τις προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες τους Και να τους απασχολεί στη Θέση, την Ειδικότητα και με τις Αποδοχές που αντιστοιχούν εκ του νόμου με αυτή την υπηρεσιακή ένταξη και εξέλιξη, λαμβανομένων υπόψη και των λοιπών τυπικών τους προσόντων. ΚΗΡΥΣΣΕΙ την ανωτέρω καταψηφιστική διάταξη προσωρινά εκτελεστή.

Ο εκ των πληρεξούσιων Δικηγόρων  των εναγόντων, ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ δήλωσε:
"Στην καρδιά του πιο άγριου μνημονιακού χειμώνα η ελληνική Δικαιοσύνη με την Απόφασή της αυτή έδειξε ότι σέβεται το δίκαιο, την αλήθεια και την εργασιακή αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης κατηγορίας εργαζομένων που κάποιοι συνειδητά προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να κατασυκοφαντήσουν αφού πρώτα την εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο ανελέητο τρόπο (απάνθρωπα χαμηλές αποδοχές, ανασφάλιστη εργασία και ομαδικές απολύσεις). Οφείλω να επισημάνω ότι είναι η πρώτη προσωρινά εκτελεστή απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου σε κύρια αγωγή εργαζομένων μέσω προγραμμάτων stage και μάλιστα σε ΝΠΔΔ. H δικαίωση αυτή πρέπει να οπλίσει με θάρρος και επιμονή όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους για τη συνέχιση του ανένδοτου αγώνα τους".

Όλο το κείμενο της απόφασης σε αρχείο PDF