ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ) ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 850/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ) ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΣΝΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ) ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΥΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΚΑΘ’ Ο ΜΕΡΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ