ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE

Ολόκληρη η απόφαση
του Αρείου Πάγου
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘ 885/2014 – ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΗΣ 

1. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ . ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ (ΑΡΝΗΤΙΚΗ) ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ! Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE OI OΠΟΙΟΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜ,ΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Ολόκληρη η απόφαση
του Αρείου Πάγου
2. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ STAGE Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΟΑΕΔ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΣΑΝΟΙΚΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΚΥΡΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ (ΔΗΛ. Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ) ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΓΟΥΣΑ ΕΝΝΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ.

3. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

4. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ STAGE ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΑΝΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ :

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ . ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΡΩΤΑ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟ ΤΟΥ 2001 (ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟ 103) ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΜΟΝΟ Η ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ. (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ).

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ- ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΑΞΟΝΑΣ- ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ . ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.


ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΙΚΡΙΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ .

ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΔΡΑΣΗ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ!

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ