Η ΕΡΤ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...
 1. (ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ) Ζούμε ήδη για ημέρες υπό το καθεστώς παραβίασης της απόφασης του ΣτΕ για το μεγάλο θέμα της ΕΡΤ. Μετά το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και την εργατική νομοθεσία σειρά έχει για την Κυβέρνηση Σαμαρά η Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επιτάσσει την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

2. (ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ) Είναι πρόδηλη η σκοπιμότητα της ανά πεντάλεπτο διαρροής δήθεν « οδηγιών» του ΣτΕ για τη διαδικασία εφαρμογής της Απόφασής του. Πρόκειται για επικοινωνιακά παπαγαλάκια που προσπαθούν να αφυδατώσουν την απόφαση... κόλαφο για τον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό της επιχείρησης ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ και προσπαθούν να υποτάξουν με τερτίπια την εφαρμογή της σε υπόθεση πρόσληψης λίγων έτοιμων για όλα «συμβασιούχων» και ενός «διαχειριστή» , να μετατρέψουν δηλαδή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε μία εσωτερική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών! Νομίζουν ότι η δημοκρατική κοινή γνώμη, οι εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποδεχτούν το νέο πραξικόπημα . Είναι βαθύτατα γελασμένοι και απομακρυσμένοι από την πραγματικότητα της ανοικτής και λειτουργούσας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την ευθύνη κ την εργασία των εργαζομένων της ΕΡΤ, των οποίων η ομαδική απόλυση είναι ήδη άκυρη. Σε κάθε περίπτωση το ΣτΕ με την Επιτροπή Αναστολών του θα προχωρήσει στην αυθεντική διατύπωση των Αποφάσεών του, όμως σήμερα άλλοι ειλικρινά και άλλου υποκριτικά και πολιτικάντικα ομιλούν και προτείνουν αξιοποίηση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού της ΕΡΤ .

3. (SUCC ERT STORY) Το θέμα της ΕΡΤ είναι όμως πρωτίστως πολιτικό (και όχι νομικό) είναι ζήτημα δημοκρατίας (και όχι Νομολογίας). Είναι ζήτημα εργασιακό και κοινωνικό (και όχι νομοθετικό). Είναι ζήτημα αγώνα γενεών για όσα καταστροφικά τους επιφυλάσσει το μνημόνιο και όσα (δεν αποδέχονται να τα) ακολουθούν. Επιμένω ότι τρία είναι τα κρίσιμα ζητήματα από την απάντηση στα οποία θα κριθούν όλοι: Κυβέρνηση, κόμματα συμπολίτευσης, αντιπολίτευσης , συλλογικοί φορείς, δημοκρατικοί θεσμοί :

α) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
β) Ποιο είναι το προσωπικό που θα τον λειτουργήσει και
γ) Πότε επιτέλους θα συμβεί αυτό με επίσημα θεσμοθετημένο και δημοκρατικά λειτουργικό τρόπο; Για όλους εμάς η απάντηση είναι προφανής και μονοσήμαντη βρίσκεται ήδη στους δέκτες σας και είναι η ΕΡΤ και όλοι οι εργαζόμενοί της.

Και η υποδειγματικά πολυφωνική λειτουργία της τις μέρες αυτές των μεγάλων αγώνων πείθει και τον πιο δύσπιστο για την ενημερωτική και πολιτιστική αξία της τόσο συγκρινόμενη με το κακό παρελθόν των κυβερνητικών χειραγωγήσεών της όσο και το θλιβερό παρόν του ιδιωτικού ανταγωνισμού της.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΛΟΓΩ ΑΡΓΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ 
(και εκ των θεατών κ ακροατών της ΕΡΤ)