Θετική Δικαστική Απόφαση (ΑΣΦ.Μ) για εργαζόμενο με Stage σε Δήμο

Απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων (862/2011) δημοσιευθείσα μετά την εκδίκαση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου  (20.1.2011) δικαιώνει συμβασιούχο που απασχολήθηκε μέσω προγράμματος STAGE στο ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ(Πληρεξούσιοι Δικηγόροι Δημήτρης Περπατάρης – Γιάννης Σκορδιαλός).
Η Απόφαση υποχρεώνει το ΔΗΜΟ να απασχολεί την  απολυθείσα εργαζόμενη μέχρι την έκδοση τελεσίδικης (εφετειακής) απόφασης επί της κυρίας αγωγής της. Δέχεται επίσης ότι ο ΔΗΜΟΣ αποτελούσε τον αληθινό εργοδότη της (δεν ήταν επομένως ο ΟΑΕΔ που πραγματικά την απασχολούσε) καθώς  και ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια, επί δυόμισι έτη, απασχόληση της αιτούσας είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική της κατάρτιση, τη μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή της επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού (βλ Μείζονα Ολομέλεια ΑΣΕΠ 6/2005). Η πραγματική φύση της απασχόλησής της αιτούσας ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας, με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (π.χ. μισθολογικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές κλπ) του στοιχείου της εξάρτησης. Συνεπώς, με βάση όσα ανωτέρω εκτέθηκαν οι καταρτισθείσες συμβάσεις, στις οποίες προέχει το στοιχείο παροχής εργασίας, δεν δύνανται να εξαιρεθούν από την Οδηγία 1999/70/ΕΚ».




Σχετική δημοσίευση έκανε το site της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ".

Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να μεταβείτε
στη σχετική σελίδα (link) της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ
Αναλυτικά το άρθρο της εφημερίδας:

Συμβασιούχο με πρόγραμμα stage δικαιώνει απόφαση του Πρωτοδικείου.
"Δεν μπορεί να εκπαιδεύεται 2,5 έτη"
Δικαιώνει το Μονομελές Πρωτοδικείο με απόφασή του (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) συμβασιούχο που απασχολήθηκε μέσω προγράμματος stage στο Δήμο Άνω Λιοσίων.  Με την απόφασή του (862/2011) το δικαστήριο υποχρεώνει τον Δήμο να απασχολεί την εργαζόμενη μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αγωγής της, θεωρώντας πως ο Δήμος ήταν ο πραγματικός της εργοδότης, αντί του ΟΑΕΔ.
Σχετική αναφορά και στην ιστοσελίδα Newsit (www.newsit.gr) όπου φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις της εργαζομένης στο Δήμο Άνω Λιοσίων, που δικαιώθηκε καθώς και δηλώσεις του Εργατολόγου Δημήτρη Σπ. Περπατάρη.