H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΠΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ 24Ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΠΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ (ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ/ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΤΝΑΞΙΟΥΧΩΝ)

Οι αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στα Ειδικά Μισθολόγια είναι αναμφισβήτητα και σημαντικές και ιστορικές. Και τούτο όχι γιατί απλά προέρχονται από δύο από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας δημιουργώντας νομολογία αλλά και για τα κριτήρια της αντισυνταγματικότητας που απαγγέλλουν δηλ. την αναδρομικότητα και την αναλογικότητα δηλ. το μεγάλο ύψος και χρονικό βάθος των περικοπών.
 Κριτήρια επομένως ιδιαίτερα και για τους υπολοίπους εργαζομένους του ευρύτερου Δημοσίου τομέα που έχουν υποστεί εξίσου σημαντικές περικοπές παρά το γεγονός ότι καθημερινά συμβάλουν για την εύρυθμη (πολλές φορές ακόμη και στοιχειώδη) λειτουργία του άρα για ένα εξίσου κοινωνικά κρίσιμο και χρήσιμο έργο με τους δικαιωθέντες λειτουργούς του.
 Κρίσιμο βέβαια πάντα για την εν Ελλάδι πραγματικότητα παραμένει δυστυχώς η μεγάλη υπόθεση της εκτέλεσης των Δικαστικών Αποφάσεων και της συμμόρφωσης προεχόντως του Ελληνικού Δημοσίου σε αυτές όπως δυστυχώς απέδειξε μόλις πρόσφατα η υπόθεση των καθαριστριών του Δημοσίου και η ομολογιοποίηση των εκάστοτε οφειλών του!