ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ».

ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ.

ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΕΠΙΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΑΔΟΧΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.


Μια ακόμη εξέλιξη στην υπόθεση των εργαζομένων είναι η σύλληψη του  ιδιοκτήτη της εταιρίας «Fokas»

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρίας "Fokas" (πηγή: agelioforos.gr)
Κατηγορούμενος για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1.000.000 ευρώ συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Φωκάς". Ο 88χρονος Λέανδρος Φωκάς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Η εταιρεία "Fokas" έχει καταθέσει αίτημα πτώχευσης έπειτα από 77 χρόνια λειτουργίας ενώ οι εργαζόμενοι του ομίλου διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα έγινε και έξωση από το ιστορικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 48), ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας καθώς υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές από μισθώματα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο 88χρονος σήμερα Λέναδρος Φωκά ήταν μαζί με τα αδέρφια του Απόστολο και Οδυσσέα αρχικά δραστηριοποιήθηκαν ως μικροπωλητές από το 1938 στην ιστορική στοά Σαούλ της Θεσσαλονίκης ενώ από το 1958 η εταιρεία απέκτησε τη σημερινή της επωνυμία. Το 1978 εγκαινιάστηκε το πολυκατάστημα 7.500 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή.