ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ) ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ.

Παρά τις μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» προκειμένου να ανακοπεί και κηρυχθεί παράνομη η 24ωρη απεργία, η οποία είχε εξαγγελθεί από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτ ης, 5 Ιουνίου 2013 έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους μέλη και μη μέλη της Ένωσης που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ», το δικαστήριο δικαίωσε την Ένωσή μας και τον αγώνα των συναδέλφων μας , αναγνωρίζοντας την κα θ’ όλα νομιμότητα της παραπάνω απεργίας.

Θυμίζουμε ότι η απεργία κηρύχθηκε προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα των συναδέλφων μας, καθώς η ιδιοκτησία της εφημερίδας έχει επιβάλλε ι αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και μείωση του προσωπικού, κατά δεκάδες θέσεις εργασίας, με τ ελευταίο κρούσμα την τρομοκρατική και εκβιαστική απόλυση συναδέλφου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ :
· καλεί τους δημοσιογράφους στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» σε εγρήγορση , με πνεύμα επιφυλακής και αγωνιστικής ετοιμότητας μπροστά στις όποιες επόμενες επιχειρούμενες εργοδοτικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες
· απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και την αποκατάσταση ομαλών εργασιακών συνθηκών στην εφημερίδα.

ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ : 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ