Οι συμβασιούχοι του Μουσείου Πάτρας μετά από δικαστική απόφαση επιστρέφουν στη δουλειά τους

(από το Online-pressblog)
Απόφαση ράπισμα για την κυβέρνηση θεωρείται ότι είναι η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ενδεχομένως να αποτελέσει και τον «μπούσουλα» για όλους τους συμβασιούχους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, (περιλαμβάνοντας ακόμα και τους εργαζόμενους με συμβάσεις stage).
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων εργαζομένων στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Η απόφαση, (αναλόγως και με το σκεπτικό που θα τη συνοδεύει και το οποίο αναμένεται να γίνει γνωστό την προσεχή Δευτέρα), είναι μάλλον βέβαιο πως αποτελεί πρόκριμα για το επόμενο δικαστικό βήμα των συμβασιούχων του Μουσείου με το οποίο ζητείται η οριστική και αμετάκλητη επιστροφή στην εργασία τους καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, το οποίο δεν προβλέπει ούτε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά ούτε και την ενισχυμένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους. Και στις προαναφερόμενες κατηγορίες, ως γνωστόν, εντάσσονται χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή χρόνου ή ακόμα και εργαζόμενοι με προγράμματα stage.

Συνεπεία της χθεσινής απόφασης, οι συμβασιούχοι επιστρέφουν στο νέο Μουσείο της Πάτρας από το πρωί της προσεχούς Δευτέρας και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής τους, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα επακριβώς χρονικά, αλλά πιθανολογείται πως θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα του προσεχούς Ιανουαρίου.