Πρωτοδικείο Αθηνών: Αορίστου χρόνου συμβασιούχοι -«παρατασιούχοι» δήμου19

Αναδημοσίευση από aftodioikisi.gr
Την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου αποφάσισε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Πρωτοδικείο Αθηνών για οκτώ εργαζόμενους (συμβασιούχους –«παρατασιούχους») του δήμου Αιγάλεω. Συγκεκριμένα, με την υπ. αρ.162/2020 απόφαση του το Δικαστήριο, αποδέχεται ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν σχέση εργασίας αορίστου χρόνου με τον δήμο. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η δημοτική Αρχή Αιγάλεω έχει διαβεβαιώσει προφορικά τους εργαζόμενους ότι δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης σε β΄βαθμό (Εφετείο). Εξάλλου, σύμφωνα με τους ίδιους τους συμβασιούχους, είναι πάγια πρακτική του δήμου Αιγάλεω να μην ασκεί εφέσεις για μετατροπές συμβάσεων δε αορίστου χρόνου.

Ποιοι είναι οι συμβασιούχοι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση αφορά τους Αθανάσιο Γεωργίου (πρώην πρόεδρο της «Εργατικής Αντεπίθεσης», καθώς και τους Μάκη Κωστάρα, Ανδρέα Ασλανίδη (έχουν προσληφθεί με την 3Κ στους δήμους Λουτρακίου -Περαχώρας και Κερατσινίου -Δραπετσώνας, αντίστοιχα), Δημήτρη Διαμάντη, Πασχάλη Τζήκο, Ανδρέα Χιωτάκη, Αργυρώ Χιωτάκη και Κώστα Κουρτίδη.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της «Εργατικής Αντεπίθεσης»

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr. πρωταγωνιστικό ρόλο στις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων, οι οποίο πέρυσι το Μάρτιο είχαν κερδίσει την άμεση αλλά προσωρινή επιστροφή στην εργασία τους, έπαιξε η «Εργατική Αντεπίθεση»

Να σημειωθεί ότι, όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί και στην περσινή του ανακοίνωσή τους, όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συμπαράσταση από την διοίκηση του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω με πρόεδρο τον αναπληρωτή γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γ. Τσούνη αλλά και οι εκπρόσωποί τους αποκλείστηκαν από το τη διοίκηση του Συλλόγου, στη συνέχεια, ωστόσο, δικαιώθηκαν από τη Δικαιοσύνη.