Εκδήλωση: "Εργασιακό καθεστώς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ"

Mε στόχο να αναδείξει όχι μόνο τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, αλλά και να προβάλλει τα αιτήματα των Ενώσεων και των εργαζόμενων στα ενημερωτικά ψηφιακά Νέα Μέσα για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Εργασιακό καθεστώς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τα διαδικτυακά ΜΜΕ και κυρίως στους εργαζόμενους συντάκτες, τεχνικούς κ.α. του χώρου.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:
Μ. Μειμάρης, καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Α. Πετρόπουλος, εργατολόγος, 
Δ. Περπατάρης, νομικός-εργατολόγος, 
Γ. Κατερίνης, δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, 

ενώ οι δημοσιογράφοι Κ. Χρήστου και Γ. Λαμπρόπουλος θα αναλύσουν τα δεδομένα της δημοσιογραφικής εργασίας στο διαδίκτυο, όπως αυτή διαμορφώνεται υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμας.


Ζητούμενο της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η απλή καταγραφή της εργοδοτικής ασυδοσίας και της παραβίασης κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος στα διαδικτυακά ΜΜΕ, αλλά και να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα οργάνωσης της δράσης των εργαζόμενων και συντονισμού των επόμενων ενεργειών για τη συλλογική διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους.