Αθανασίου: Tέλος στις προσωρινές διαταγές που αναστέλλουν τις απολύσεις


Τις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης παρουσίασε την Πέμπτη ο νέος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 προέβλεψε συμφωνία των δύο κομμάτων της κυβέρνησης στο αντιρατσιστικό, μίλησε με καλά λόγια για τον προκάτοχό του, Αντώνη Ρουπακιώτη, αλλά και αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να δώσει «ένα τέλος στις προσωρινές διαταγές που αναστέλλουν τις απολύσεις».

«Έχουμε ένα ζήτημα που δεν είναι μυστικό, με πολλούς εργαζόμενους που παίρνουν προσωρινές διαταγές και αναστέλλεται η απόλυσή τους» είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και προσέθεσε: «Δεν λέω ότι πρέπει να απολυθούν, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές. Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τέλος. Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου και βεβαίως η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Πρέπει να βγει απόφαση. Απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων και επί της τακτικής αγωγής, και για να μην υπάρχει εκκρεμότητα για τους εργαζομένους, αν είναι να δικαιώνονται, και για να γνωρίζει το κράτος τον προγραμματισμό του. Δεν μπορεί, δηλαδή, να είναι σε ομηρία και ο εργοδότης – ενδεχομένως το Δημόσιο – και ο εργαζόμενος. Πρέπει να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι υποθέσεις αυτές» τόνισε.


OXI ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ